2016. szeptember 27., kedd

VIII. Hősök Napja - Hangulatkeltő és karakteralkotás

Közeledik a tábor lassan de biztosan, várjuk a jelentkezéseket, ne feledjétek október 16. napjával le kell zárjuk a helyszín kérésére. Mi ott leszünk a 0. napon is és várunk mindenkit aki kicsit kikapcsolódna velünk, hogy lélekben felkészüljön a kaland megpróbáltatásaira.
Karaktereket a nyáron már kipróbált karakteralkotással várjuk, és ne feledjétek, hogy az a karakter aki részt vett mindkét kalandban ami a kampányhoz tartozik (Olajos rongyok, Észak és dél), annak a jutalma +1 TSZ!


Alább pedig álljon a hangulatkeltő Tanti tollából:


Megtorlók

  Zúna szundikálását köhécselés szakította félbe. A mokány, fiatalnak számító törpe nő balra nézett, miközben keze rászorult a vastag, fekete posztóköpenye takarásában lévő kurta hajítóbárd nyelére. A holdak fényében közeledő alak láttán azonban rögvest eleresztette. A tűz körül alvó többi alak is mozgolódni kezdett.

- Lóin – mondta ki a jövevény nevét, miközben kidörzsölte a szemeiből az álmot.
- Elmúlt éjközép, te jössz – suttogta az idősebb, borzprém kucsmás, férfi létére szintén csupasz arcú törpe, és kérges tenyeréből egy nagy marék ízletes fenyőmagot szórt Zúnáéba, majd lefeküdt a még meleg talajra.
- Köszönöm. Rakok a tűzre – dünnyögte a nő, miközben felcsatolta a rövidkardját, és megmozgatta a elmacskásodott tagjait. Hamarosan felfigyelt a közelből idehallatszódó mormolásra.
- Napnyugta óta csinálja – Lóin mintha a gondolataiban olvasott volna.
- Pompás. Már csak ezért is el kéne vágni annak a förtelemnek a…  – elharapta a mondat végét, mert homálytestvére megfedte, amiért káromolni merte a… szövetségest.


A majd’ másfél évszázadot megélt nő és bajtársai gaábok voltak. Olyan kőfiak, akik gyalázatos bűnöket követtek el Torof Oggi királyságában, ezért kitaszíttattak, és csak akkor térhetnek haza, ha a kontinens összes shúrja holtan, kivérezve hever a lábaik előtt. Gaztetteikről hallgattak, mint a barlangi halak. Talán le is döfték volna azt a törpét, aki firtatni merészeli. Zúnáék harcmodora kiemelte őket a többi vezeklő közül. Ragon, pajzs és láncing helyett denevérgyorsasággal libbenő fojtódrót és lecsapó borotvaéles tőr. A legidősebbjük, Lóin parancsolt a csapatnak. A nő sejtette róla, hogy a honvágy a lassan már két évszázados felvilági száműzetés alatt lassan, de biztosan elkoptatta elméje épségét, ahogy a kősziklát a szél. Egyszer utána settenkedett, és látta, hogy a meglett férfi zokog, mint egy árvagyerek. Iszonyúan szégyellte magát, amiért hallgatott homálytestvérére, aki titokban elásott aranytallérokkal beszélte tele a fejét, és követte.

 Korábban sosem gondolta volna, hogy az ősi ellenség egyik tagjával fognak egy levegőt szívni, na de azt sem sejthették, hogy a mindenféle tudományáról híres varázslóváros képes lesz arcon köpni Tarin nagyjait és a sok tízezer hősi halált halt vértesét, és követeket küldeni, mi több, haddot ajánlani egy hordányi feketeszívű, mocskos, vérre szomjazó dúvadnak. A homálytestvér igyekezett elterelni a gondolatait, és azt súgta neki, hogy Tarinnak tetsző, amit tenni fognak, a vén uralkodó pedig oly hálás lesz, hogy talán még vissza is fogadja őket.

 A kántálás már jó ideje abbamaradt. A fenyőmagokat ropogtató Zúnának könny szökött jégkék szemébe. Mélyet sóhajtva, sajgó szívvel gondolt Sagtakarra, a szorgos fajtársai által vájt tárnák mélyén lobogó vidám, barátságos lángokra, és buzgón bólogatott, miközben lelke árnyékának duruzsolását hallgatta. Tömpe, gyászkeretes körmű ujjai a nyakában díszelgő orkagyar nyakláncra tévedtek. A tegnapi küzdelem! Jól meglepték az átkozott szörnyetegeket. A shúroknak és a velük lévő primitív embereknek jóformán arra sem volt idejük, hogy megemeljék hitvány fegyvereiket. Azt meg kell hagyni, hogy a szörnyszülöttet óvó fegyverforgatók is jól harcoltak, jó lesz, ha rajtuk tartják a szemüket. Váratlanul egy toboz reccsent a sötétben, a nő pedig kivonta a pengéjét.

- Kivallattam a foglyot - szólította meg a kardforgatót a két testőre társaságában érkező, rókavigyorú, széles vállú alak, szinte köpve a szavakat. – Hamarosan elérjük a hodályukat. Nem fogod elhinni, cimbora, de még táncos, zenés mulatságot is rendeznek a tiszteletünkre. Remélem, nem hoznak szégyent rád a kurta lábaid.
- Nem őriztünk együtt racklát, szörnyszülött! – csattant fel Zúna.
- Emlékeztetnélek arra, te csökött némber, hogy a hatalmas uram kémei nélkül nem derült volna fény a Szövetség szégyenteljes árulására. Nélkülünk még mindig abban a penészes odúban ücsörögnétek, és a pinceászkákat itatnátok a keserű könnyeitekkel.


A hosszú sörényű, köpenyes alak meg sem várta a homlokát ráncoló nő válaszát, és a saját tüzük felé vette az irányt. Az ismeretlen kovácsmester beteg elméjére valló díszítésű gyilokokkal felszerelt testőrei csöndes árnyakként követték. Óvatosan leült, valamivel messzebb a lángoktól, hogy a mellkasából kinőtt ikertestvére ne szenvedjen a hőtől. A borzalmas kinövés ezúttal nem rúgkapált, a torzszülött pedig szeretettel cirógatta végig annak hátát, tomporát.

-Tudom, mennyire idegesítőek ezek a férgek, de mint láttátok, hasznosak – mondta a harcosainak a saját nelvükön, azok pedig némán bólintottak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése