2016. október 11., kedd

VIII. Hősök Napja - Tanti Delta Green

Az árral szemben


 A tábor pénteki napján várok 4-5 embert Call of Cthulhu Delta Green mesémhez. Amit tudni kell, hogy a '80-as években játszódik a kaland és kormányügynököket várok (FBI, DEA, ATF, stb).


 Az éltes korú, szikár, rákvörös bőrű alak kisétált az alkonyi pírba, hogy megetesse két négylábú testőrét. A rottweilerek izgatottan ugráltak körülötte, meg sem várták a táp zörgésének abbamaradását, hanem azonnal falni kezdtek. Az öregúr felnézett az otthona körül tornyosuló vörösfenyőkre, nagyot szippantott az üde hegyi levegőből, fáradt szemei hosszan gyönyörködtek az észak-kaliforniai naplemente megunhatatlan szépségében.


 Percek teltek el, mire a deresedő hajú férfi elkomorult, homloka ráncba szaladt, és halkan szitkozódva gondolt arra, hogy ez a látvány mennyire emlékeztet a világ jelenlegi helyzetére. Erre a csodaszép hattyúdalra, mely mögött már ott csahol a hideg, vérre szomjazó, öröknek ható, szörnyű sötétség. Közeleg az idő, amikor a csillagok állása ismét megfelelő lesz, a pokoli vérfürdő, az új holokauszt előfutárai már a városok utcáit járják, rettenetes és könyörtelen uraik közül pedig néhány már a tagjait nyújtóztatja, börtöne falait próbálgatja a bolygó valamelyik Isten háta mögötti homályos szegletében, vagy a fagyos, végtelen űrben vár arra, hogy lecsaphasson. A közelmúltban még létezett egy szervezet, egy csapatnyi halálmegvető bátorságú ember, akik veszteségek árán, de időről időre megálljt parancsoltak a kibaszott talpnyalóiknak. Ő, a remeteként élő Arthur Dewhurst is közéjük tartozott, egészsége megsínylette a forró sivatagi nap alatt eltöltött évtizedeket, elméjének finom hálója pedig igencsak megtépázódott a látottaktól. De úgy emlékezett a washingtoni találkozóra – az első nem hivatalosra -, mintha tegnap történt volna. Az esküre, amit akkor tettek. Hogy a politikusoknak, bürokratáknak és tábornokoknak – megannyi Iskarióti Júdásnak – lófasz a seggükbe, a Delta Green folytatja a küzdelmet, és ha kell, elpusztul. De akkor térdig az ellenség vérében állva fogja várni a Kaszást. Ám az eltelt másfél évtized alatt szembesülniük kellett azzal, hogy megöregedtek. Az ízületek fájni kezdenek, az érzékszervek tompulnak, a reflexek pedig lelassulnak, és a következő cselekedet az utolsó lehet. Volt, aki túl későn látta be ezt, és az ilyeneknek csak elenyésző része élte túl az „operabeli estét”, avagy a bevetést, hogy keservesen megbánhassa makacsságát. Néha az is megesett, hogy a túlélővel a Mítosz takarítói végeztek, akik már rég nem ceremoniális köntösöket és torz álarcokat viseltek, hanem kevlárt és símaszkot, vagy méregdrága digó öltönyöket és csillogó szövetségi jelvényeket.

 Az öregember időben belátta, hogy a vele egyívásúak már nem nagyon rúghatnak labdába. A sokszor tragikus, de dicső múltra visszatekintő ügynökség nem a béka segge alatt van, hanem valahol a kurva dinoszauruszok csontjainak a szomszédságában. Ennek a mélyrepülésnek: az öreg rókák keresztes hadjáratának egyszer s mindenkorra vége kell, hogy legyen, és bár segíteni fognak, ahol csak tudnak, vérfrissítésre van szükség. Névtelen hősökre, akik hajlandóak arra, hogy gátlástalanul hazudjanak, hogy bizonyítékokat semmisítsenek meg, hogy szembeszálljanak a közelgő sötétség szülte rémségekkel, hogy elméjük épségét kockára tegyék, hogy ártatlanok védelmében ártatlanokat öljenek, hogy lemondjanak a józan életről, hogy feláldozzanak mindent, amit eddig felépítettek, azért, hogy elhidegült szeretteik új, látszólag gyönyörű napra ébredhessenek, és hogy a kilenc millis nyugdíjtervet válasszák, ha szar kerül a ventillátorba. De előtte minél több kultista rohadékot szitává lyuggassanak. Egy új nemzedékre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése